Küf Giderme

Küf Giderme

Küf Giderme

Gerek ev temizliğinde olsun gerekse ofis temizliğinde küf giderme için uğraşmak gerekiyor.

Banyolarda, mutfaklarda, bodrum katlarında, binaların kuzey yüzlerinde, suya maruz kalan yer döşemelerinde bulunan nemler mantar ve küf oluşumu için uygun konuma dönüşüyor.

Müdahale olmadan azalmayan, aksine yayılan küfler duvarların rengini değiştiriyor, mobilyaların çürümesine yol açıyor, kumaşları kullanılmaz hale getiriyor ve çeşitli hastalıklara sebep olabiliyor.

İnsanları rahatsız eden küfü gidermek için bazı önlemlerin alınması, pratik yöntemlerin uygulanması ve küf önlenemeyecek boyutta ise profesyonel bir destek alınması gerekiyor.

Küf önlemek kontrol ile mümkündür. Bunun için küf oluşumunu sık sık kontrol etmek yerinde oluyor.

Özellikle yağmurlu geçen dönemde odalar, ve küf oluşumuna yol açacak tüm bölgeler havalandırılmalı.

Bu bölgelerde özellikle karanlıkta kalan kısımlarla yarıklarda su sızıntısı, nem, küf ve benzeri oluşumların olup olmadığını kontrol etmeli.

Yapılan kontroller sonucunda sızıntı ve nem varsa bunların esas kaynağının bulunması ve sorunun giderilmesi gerekiyor.

Esas sorun giderilmeden yapılacak önlemler, havalandırmalar ve pratik çözüm yolları sorunu geçici olarak çözer.
Yalıtım yapılması, nem alma cihazlarının kullanılması, havalandırma sisteminde problem varsa bunların giderilmesi ve su sızdıran boruların değiştirilmesi, ev ve iş yeri küfü giderme konusunda kalıcı çözümlerin en önemlileri oluyor.

Küf temizlemek için ev hanımlarının yapacağı yöntemde küften etkilenen yüzeydeki küfün elektrik süpürgesi ile çekilmesi ve sonrasında bölgenin sert fırça ile ovalanması başlangıç aşamasındaki küfün büyümesini engelliyor.

Küf giderme amacıyla küfün üzerine beyazlatma solüsyonunun sıkılması da sorunu çözmede etkili oluyor. Solüsyon için 7 litre suya yarım bardak çamaşır suyu eklenmesi ile oluşuyor.

Solüsyonla küflü bölge silindikten, süngerle ovalandıktan sonra su ile durulanıp kurutulması ile temizleme işlemi tamamlanmış oluyor.

Küf geçirmeyen boya ile döşemeler, tavan ve duvarların boyanması, evin sık sık havalandırılması, küften etkilenen eşyaların dışarı çıkarılarak güneş ışığına bırakılması, küften etkilenen kumaş ve benzerlerinin sıcak su kullanılarak yıkanması, evin kuru ve temiz tutulması da küf oluşumunu engellemenin ve küf gidermenin önemli yolları arasında bulunuyor.

Islak zemin küfü giderme için hazırlanan solüsyon uygulansa da profesyonel bir yardıma da ihtiyaç duyulabilir.

Böyle durumlarda temizlik firmalarının konu hakkında tecrübeli ve eğitimli olan uzmanlarından ve tadilat için ilgili uzmanlardan yardım istemek gerekiyor.

Örneğin eskiyen ve çatlayan boru varsa tesisatçı ile bu sorunun çözülmesi gerekiyor.

Duvar ve beton küfü giderme işleminden sonra duvarlarla betonların ilk günkü kadar temiz olduğunu görmek küf sorunu ile uğraşanları ve bu sorunu çözümsüz bir dert gibi görenleri oldukça memnun ediyor.

Küf oluşturan esas sorun giderilse bile nemli alanlarda küf oluşturan oluşumların yeniden yaşanması sıklıkla yaşanan bir durum olduğundan küf giderici kullanılması bu sorunun yaşanmasını uzun süre erteleyecektir.

Küf giderici sayesinde ev içinde bile çamaşırlar kurutulsa küf ve rutubet oluşumunu engeller.

Hava polenlerden, nemden ve organizmalardan korunarak kuru kalması sağlanır.

Depo ve ambar küfü giderme, profesyonel yöntemlerle uygulandığında depoda saklanan eşyalar ile ambara konan malzemelerin zarar görmesini engelleyecektir.

Küf giderme konusunda problem yaşayanlar bizi aradıkları takdirde profesyonel ekibimizle garantili olarak küf sorununu çözüyoruz.

#küfgiderme #depoküfügiderme #ambarküfügiderme